Omakotitalon sahkosuunnittelu ja valaistus.

omakotitalon sähkösuunnittelu

Omakotitalon sähkösuunnittelu kokeneiden ammattilaisten tekemänä helposti, nopeasti ja kilpailukykyiseen hintaan.

Luomme yksilölliset sähkösuunnitelmat juuri sinun tarpeisiisi. Suunnitelmat sisältävät aina kaikki tarvittavat dokumentit rakennusvalvonnalle sekä sähköurakoitsijalle.

Toimimme koko Suomen alueella ja suunnitteluprosessi hoituu kokonaan verkossa video- ja puhelinpalavereiden välityksellä. Lopputuloksena saat uusimmalla teknologialla ja vahvalla ammattitaidolla toteutetun suunnitelman.

Miksi kannattaa tilata sähkösuunnittelu kauttamme?

 • Olemme aidosti asiakaslähtöinen toimija: suunnittelumme pohjana toimivat juuri sinun tarpeesi ja toiveesi.
 • Olemme joustava ja ketterä toimija: ymmärrämme rakennushankkeen vaativuuden ja mahdolliset muuttujat matkan varrella.
 • Kilpailukykyinen ja läpinäkyvä hinnoittelu
sahkosuunnittelu hirsitalo Mikkeli.

omakotitalon sähkösuunnitelma helposti ja nopeasti

Aloitamme suunnittelun tutustumalla asukkaiden tarpeisiin ja toiveisiin sekä kyseessä olevaan kohteeseen. Suunnitteluvaiheessa huomioidaan käyttäjien yksilölliset tarpeet esimerkiksi valopisteiden, sähköpistokkeiden ja katkaisijoiden sijoittelussa ja lukumäärässä. Ammattitaitoisen palvelun ja huolellisen suunnittelun kautta varmistamme, että kotisi ratkaisut palvelevat pitkälle tulevaisuuteen.Laadukas sähkösuunnitelma on tärkeä osa omakotitalon asumismukavuuden, toiminnallisuuden ja turvallisuuden varmistamisessa. Sähköalan kokeneina ammattilaisina huolehdimme siitä, että suunnitelman mukaisesti toteutettu rakennus vastaa sähköalan määräyksiä ja että lopputulos vastaa tarpeitasi ja toiveitasi.

Näin saat laadukkaan sähkösuunnitelman:

 1.  Ota yhteyttä meihin lomakkeen kautta, sähköpostilla tai puhelimitse
 2.  Katsotaan yhdessä tarjouksen laskemista varten tarvittavat materiaalit
 3. Hyväksyttyäsi tarjouksen sovitaan ensimmäinen videopalaveri
 4. Ammattilaisemme aloittavat suunnittelutyön
 5. Toinen palaveri, jossa käydään yhdessä läpi suunnitelma ja sovitaan tarvittavista muutoksista
 6. Valmis omakotitalon sähkösuunnitelma

Omakotitalon sähkösuunnitelman hinta

 • Omakotitalon perinteisen sähkösuunnittelun hinta on yleensä noin 700-1500 €.
 • ABB Free@Home Älykodin suunnittelu noin 1500-2500 €.
 • Suunnittelun lopulliset kustannukset riippuvat esimerkiksi talon koosta ja kerrosten määrästä sekä mahdollisesta autokatoksesta- tai tallista ja muista talousrakennuksista. 

Omakotitalon sähkösuunnitelman hinta

 • Omakotitalon perinteisen sähkösuunnittelun hinta on yleensä noin 1000-2000 €.
 • ABB Free@Home älykodin suunnittelu alkaen 1500€.
 • Suunnittelun lopulliset kustannukset riippuvat esimerkiksi talon koosta ja kerrosten määrästä sekä mahdollisesta autokatoksesta- tai tallista ja muista talousrakennuksista.

sähkösuunnittelu osana rakennusprojektia

Uuden kodin sähkösuunnitelma kannattaa tehdä hyvissä ajoin heti rakennusprojektin alkuvaiheessa. Sähköpisteiden sijoitus, valaistuksen suunnittelu ja mahdollisen kotiautomaatiojärjestelmän erityisvaatimukset vaativat monien asioiden huomioimista. Kokeneet asiantuntijamme auttavat ja neuvovat sinua koko suunnitteluprosessin ajan ja lopputuloksena saat ammattitaidolla toteutetun suunnitelman.

Toimiva ja tarkka sähkösuunnitelma auttaa ennustamaan omakotitalon sähköurakoinnin kustannuksia, sujuvoittaa asennustöitä ja tuo säästöjä. Sähkösuunnittelu on osa rakennussuunnittelua, jonka tehtävänä on varmistaa, että kiinteistön sähkö- ja valaistusjärjestelmät vastaavat käyttäjien tarpeita.

Asiantuntijamme varmistavat, että budjettisi pitää ja ratkaisut ovat toimivia ja kustannustehokkaita. Suunnitelma kattaa aina kaikki rakennuksen sisäpuoliset ja ulkopuoliset tekniset ratkaisut ja toiminnot. Meiltä onnistuu myös laadukas valaistussuunnittelu ja modernit älykotiratkaisut. Yhteistyökumppanimme Ekosaimaa toimittaa halutessasi myös aurinkopaneelit omakotitaloon avaimet käteen pakettina.

Voi hyödyntää rakennusprojektissasi myös 3D-mallinnusta. Toteutamme realistiset 3D-visualisoinnit asiakkaiden toiveiden mukaan.

Sähkösuunnittelu – Millainen on hyvä sähkösuunnitelma?

Sähkösuunnittelu on hyvä aloittaa viimeistään siinä vaiheessa, kun talon rakennuspiirustukset ovat valmiit. Suunnitelma sisältää aina kaikki viranomaisten vaatimat dokumentit ja siinä määritellään sähköjärjestelmän ja valaistusjärjestelmän toteuttaminen. Rakennusvalvonnan vaatimuksiin kuuluu sähkösuunnitelman laatiminen aina, kun rakennetaan uudisrakennusta. Ammattitaitoinen sähköpätevyyden omaava suunnittelija pitää huolen siitä, että suunnitelman mukaan tehdyt asennukset noudattavat sähköalan määräyksiä. Sähkösuunnittelija myös varmistaa, että tehdyt suunnitelmat ovat toteutettavissa rakennusvaiheessa.

Sähkösuunnitelma kannattaa aina tehdä yhteistyössä tulevien asukkaiden kanssa. Omakotitalon sähkösuunnitelman kohdalla suunnittelija selvittää tulevien käyttäjien tarpeet ja toiveet ja tuo oman ammattitaitonsa ja kokemuksensa mukaan suunnitteluprosessiin heti alusta alkaen. Oman kodin ratkaisuja suunniteltaessa voi tulla yllätyksenä, miten tarkkaa suunnittelua sähkösuunnittelu vaatii monen muun asian osalta, kuten sisustuksen, viihde-elektroniikan, pistorasioiden ja riippuvalaisimien paikkojen päättäminen. Kun ollaan oman talon rakentamisen alkuvaiheessa, voi tuntua kaukaiselta miettiä ruokapöydän paikkaa tai mihin tv sijoitetaan ja missä puhelinta ladataan. Näiden asioiden pohtiminen kuitenkin kannattaa ja sillä voi olla suuri vaikutus asumisviihtyvyyteen tulevaisuudessa.

Mitä kannattaa ottaa huomioon sähkösuunnittelussa?

Pistorasiat:

 • Pistorasioiden sijoittelussa on hyvä huomioida huonekalujen sijoittelu ja mahdollisuus muuttaa kalusteiden sijoittelua. Mihin halutaan mahdollisuus sijoittaa televisio? Mihin tulee työpiste tai nettivalmius?
 • Kodinkoneiden pistorasioiden paikat on tärkeä huomioida. Tässä kannattaa myös muistaa siirrettävät kodinkoneet ja laitteet, esimerkiksi keittiön saarekkeeseen kannattaa yleensä sijoittaa pistorasiat.
 • Halutaanko kalusteita kiinnittää seinälle ja sijoittaa pistorasiat niin, että ne jäävät kalusteen taakse piiloon? tai onko television paikka seinällä ja pistorasiat halutaan tv:n taakse piiloon?
 • Kannattaa myös muistaa pistorasiat ulkona: jouluvalot, työkalujen ja muiden laitteiden käyttö tai auton pesu voi vaatia pistokkeen tiettyyn paikkaan.
 
Valaistus:
 
 • Valaistus on todella tärkeä osa kodin viihtyvyyttä ja oikein toteutetulla valaistuksella saadaan luotua juuri haluttu tunnelma kodin eri tiloihin.
 • Minkälaista valaistusta ja miten paljon tarvitaan? Hyvä yleisvalaistus on tärkeää ja epäsuoralla valaistuksella voidaan luoda tunnelmaa esimerkiksi saunaan ja kylpyhuoneeseen.
 • Riippuvalojen sijoittelu on tärkeä miettiä etukäteen. Esimerkiksi ruokapöydän kohdalle suunnitellun valaisimen paikka on hyvä olla tiedossa hyvissä ajoin.
 • Kytkimien sijoittelu voi olla vaikea tehtävä suunnitteluvaiheessa, mutta siihenkin kannattaa käyttää aikaa. Mistä valoja ohjataan? tarvitaanko himmennin?
 • Mihin sijoitetaan ulkovaloja? tarvitaanko kytkimien lisäksi liiketunnistin tai ajastin? halutaanko tehdä varauksia myöhemmin asennettaville valoille?

 

Älykoti:

 • Sähkösuunnittelussa on tärkeä huomioida mahdollisuus kotiautomaatiojärjestelmän asentamiseen. Parhaaseen lopputulokseen päästään, jos päätös älykotiratkaisun hankinnasta voidaan huomioida heti suunnittelun alusta asti.

 

Muuta huomioitavaa:

 • Onko tarvetta sähköauton lataukselle?
 • Tuleeko taloon hälytysjärjestelmä? mihin sijoitetaan tunnistimet tai ohjauspaneeli?
 • ovikello
 • äänentoistojärjestelmät: halutaanko kaiuttimet seinälle tai vaikka saunaan?

Ammattitaitoinen suunnittelija osaa huomioida kaikki tärkeimmät asiat ja auttaa toteuttamaan kodin sähkö- ja valaistusjärjestelmät juuri sinun toiveidesi mukaan.